Bardzo fajna zupka-smaczna i bardzo łatwa do zrobienia i na pewno wspomoże oczyszczanie Waszych organizmów:)
Jak najbardziej polecam!
- 1 seler
- 1 litr wody, a najlepiej wywaru warzywnego ( np. pozostałego z gotowania tych warzyw lub takiego makaronu )
- pieprz, sól morska
Selera myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w wodzie
( a najlepiej wywarze pozostałym z gotowania tych warzyw lub tego makaronu).
Studzimy i miksujemy blenderem, aby uzyskać kremową zupę. Można doprawić do smaku pieprzem i solą (ja często już nic nie dodaję, taka "czysta" również nam bardzo smakuje:)
Na zdrowie!
Zupa z brukselki | Surówka z pora i marchewki | Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz