czwartek, 22 marca 2012

Surówka z papryką i kiszonymi ogórkami

Dobrze jest przed każdym posiłkiem wypić szklankę świeżo wyciśniętego soku lub zjeść surówkę. Uwalniają się wtedy enzymy trawienne, które ułatwiają trawienie głównego posiłku. 
Na starcie, jako rozpoczęcie cyklu dietetycznych przepisów, proponuję surówkę z papryki, ogórka kiszonego, cebuli i czosnku. W trakcie diety często jem ją na śniadanie lub jako przygotowanie do obiadu.



  •  2 ogórki kiszone
  •  1 cebula
  •  0,5 czerwonej papryki
  •  0,5 zielonej papryki
  •  1 ząbek czosnku (opcjonalnie)

Ogórki, cebulę, paprykę czerwoną i zieloną myjemy, a następnie kroimy w kostkę. Można dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie mieszamy (można jeszcze polać sokiem z kiszonych ogórków).



Na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz