My najczęściej pijemy je z dużych kubków lub szklanek, to bardzo wygodne i nie trzeba dużo "wiosłować";)
- 40 dag brukselki
- ok. 0,6 l wywaru warzywnego (np. pozostałego z gotowania spaghetti warzywnego)
- sól i pieprz.
Brukselki myjemy i zalewamy wywarem warzywnym, gotujemy pod przykryciem do miękkości. Studzimy, a następnie całość miksujemy za pomocą blendera. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, to dolewamy jeszcze trochę wywaru.
Dosypujemy soli oraz pieprzu (jak najmniej, tylko tak do smaku) i podgrzewamy.
Na zdrowie!
Zobacz również:
Zupa brokułowa | Gołąbki | Surówka z czerwonej kapusty |
Ja na wiosnę też planuję się oczyścić :) Przestudiuję sobie Twojego bloga i skorzystam z przepisów. Dzięki.
OdpowiedzUsuńDietę jak najbardziej polecam i serdecznie zapraszam:) Pozdrawiam
Usuń