sobota, 19 stycznia 2013

Warzywne spaghetti

Dietetyczne posiłki warto sobie urozmaicać, dlatego zachęcam do przygotowania spaghetti. Mój Mąż testował je wczoraj. Z jego relacji wiem, że jest to danie bardzo sycące. Po takim obiedzie długo nie czuł się głodny...



  •  seler
  •  cebula
  •  kilka ząbków czosnku
  •  kilka małych pomidorów (użyłam gruntowych pomidorów ze słoika, przygotowanych latem)
  •  przecier pomidorowy
  •  zioła prowansalskie
  •  do dekoracji: kilka listków bazylii

Seler myjemy, obieramy i ścieramy na dość grube paski. Następnie gotujemy i odcedzamy (wywaru nie wylewamy, można go wykorzystać jako bazę np. na zupę brokułową).

W niewielkiej ilości wody gotujemy czosnek pokrojony w cienkie plasterki i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy przecier pomidorowy i pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i jeszcze chwilę gotujemy.

Na talerzu układamy porcję makaronu z selera, polewamy sosem. Podajemy z listkami bazylii.

Na zdrowie!

Relacja z diety NA ŻYWO!!! Dzień 18 i 19






TATA                                                                MĄŻ

Waga                  Ciśnienie                               Waga 

102,5                   123/79                                    84,7



UWAGA! Wyniki z poprzednich dni znajdziecie tutaj.