sobota, 9 lutego 2013

Kremowa zupa z brukselki

Kremowe zupy są bardzo sycące, dlatego sprawdzą się w trakcie diety. 
My najczęściej pijemy je z dużych kubków lub szklanek, to bardzo wygodne i nie trzeba dużo "wiosłować";)

  • 40 dag brukselki 
  • ok. 0,6 l wywaru warzywnego (np. pozostałego z gotowania spaghetti warzywnego)
  • sól i pieprz.


Brukselki myjemy i zalewamy wywarem warzywnym, gotujemy pod przykryciem do miękkości. Studzimy, a następnie całość miksujemy za pomocą blendera. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, to dolewamy jeszcze trochę wywaru.

Dosypujemy soli oraz pieprzu (jak najmniej, tylko tak do smaku) i podgrzewamy.

Na zdrowie!


Zobacz również:

Zupa brokułowaGołąbkiSurówka z czerwonej kapusty

2 komentarze:

  1. Ja na wiosnę też planuję się oczyścić :) Przestudiuję sobie Twojego bloga i skorzystam z przepisów. Dzięki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dietę jak najbardziej polecam i serdecznie zapraszam:) Pozdrawiam

      Usuń