środa, 6 lutego 2013

Soczysta surówka z czerwonej kapusty, jabłka i natki pietruszki

W trakcie przygotowywania dietetycznych posiłków ciągle odkrywam nowe połączenia warzyw i owoców. Tym razem, w tej surówce zastąpiłam szczypiorek natką pietruszki i użyłam tylko jednego jabłka. 

W rezultacie powstała nowa, bardzo smaczna surówka...



  •  0,25 główki czerwonej kapusty
  •  1 jabłko
  •  0,5 pęczka natki pietruszki
  •  sok z 0,5 cytryny

Kapustę drobno kroimy, jabłka ścieramy na tarce jarzynowej, a natkę pietruszki drobno siekamy.

Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.

Na zdrowie!


1 komentarz:

  1. świetnie! dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo!pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń